De afdelingen snooker, volleybal, atletiek en petanque van de Koninklijke Antwerpse Vereniging van Vriendenclubs (KAVVV) werden donderdag door gedeputeerde voor sport Koen Helsen, in de bloemetjes gezet tijdens een ontvangst in het provinciehuis.

De viering past binnen de doelstelling van de provincie Antwerpen om een sportieve provincie te zijn waar een goed sportklimaat heerst en waar sport een sociale en maatschappelijke rol vervult voor iedereen.

KAVVV is een amateursportfederatie met dertien verschillende sporttakken, verdeeld over zeventien afdelingen, met een totaal van bijna 20.000 aangesloten leden. De afdeling snooker viert dit jaar haar 25ste verjaardag, de afdeling petanque haar 40ste en de afdelingen volleybal en atletiek hebben inmiddels al 50 jaar op de teller staan. Het Antwerpse provinciebestuur wilde deze jubilea niet onopgemerkt voorbij laten gaan en nodigde de clubs daarom uit voor een ontvangst in het provinciehuis. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen zette hen daar donderdag op gepaste wijze in de bloemetjes.

Het is een genoegen om een organisatie als de KAVVV, met zo’n staat van verdienste en zo’n rijke traditie, te mogen ontvangen. Zo vele jaren sportgeschiedenis van KAVVV betekent ook een overwinning voor de sportsector zelf én voor de talloze vrijwilligers. Geen enkele sector in onze maatschappij telt zoveel betrokken en toegewijde personen. Voor hen is sport in de meest brede zin van het woord een dagelijkse drijfveer, een doel, een manier van leven. Als provincie kunnen we dit alleen maar toejuichen”, vindt gedeputeerde Helsen (open vld).

Het provinciebestuur gelooft steevast in de waarde van sportbeoefening. Fitte mensen gaan immers gezond en energiek door het leven. Sport brengt mensen ook samen en vervult daarmee een belangrijke sociaalmaatschappelijke rol. Als middenvelder in het sportlandschap zal de provincie Antwerpen via het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) sportclubs en sportfederaties blijven stimuleren om iedereen een kans te geven om te sporten en te bewegen. Sport is daarbij het doel én het middel.